Asansör Bakım Ücretleri


Asansör Bakım Ücretleri
EN DÜŞÜK FİYAT

900 TL

EN YÜKSEK FİYAT

7.000 TL

2024 yılında en düşük asansörcü fiyatları 900 TL, en yüksek 7.000 TL olarak değişkenlik göstermektedir. Hizmetjet sayesinde daha uygun teklif alabilirsiniz.

TEKLİF AL

Asansörler, günlük hayatın vazgeçilmez parçalarından biri haline gelmiştir. Evlerde, işyerlerinde, hastanelerde ve daha birçok yerde sıklıkla kullanılan asansörler, kullanıcıların konforunu artırmanın haricinde, güvenlik standartlarını da sağlamada önemli bir rol oynamaktadır. Asansörlerin güvenli ve verimli bir şekilde çalışabilmesi için düzenli olarak bakım yapılması gerekmektedir. 2025 yılı için asansör bakım ücretleri çeşitli faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Asansör bakımı hakkında bilgi sahibi olmak ve bütçenize en uygun olan asansör bakım hizmetini seçmenize yardımcı olmak için HizmetJet bünyesinde bulunan firmalar ile iletişime geçebilirsiniz. HizmetJet, bütçenize uygun olan asansör bakım servisini seçmenize yardımcı olurken aynı zamanda asansör bakımı hakkında fiyat araştırması yapmanıza da olanak sağlar.

Asansör Bakımı Nedir?

Asansör bakımı, hem güvenlik hem de performans açısından kritik bir öneme sahiptir. Asansör bakımının düzenli olarak yapılmaması, arızalanma riski taşıyarak, asansörü kullanan kişiler için tehlikeli olabilmektedir. Bunların haricinde asansörün düzenli olarak bakımının yapılması, ileride oluşabilecek hasar riskini azaltarak uzun vadede tasarruf edilmesini sağlar.

Asansör bakımının temel amaçlarından birisi de güvenliktir. Asansörlerin güvenli bir şekilde çalışmasını sağlayarak kullanıcıların ve binanın güvenliğini korur. Asansör bakımının düzenli yapılması, daha az enerji tüketerek, arıza oluşumunu minimize eder. Düzenli yapılan bakım, asansörün ömrünü uzatır, büyük bakım ve onarımların önüne geçer. 

Asansör bakımı, asansörün mekanik parçalarını ve elektrik sistemlerinin düzenli olarak kontrol edilmesi ve gerekli durumlarda değiştirilmesidir. Düzenli bakım, asansörlerin daha uzun süre çalışması ve güvenli bir şekilde kullanılmasını sağlar. Böylece, çökme ya da kaza riskleri azalır. Asansör bakımının standartları, asansörün yapısı ve sayısı gibi unsurlara bağlı olarak değişebilmektedir. 

Asansör Bakımı Nasıl Yapılır?

Asansör bakımı yapmak için asansörün parçalarına yapılması gereken bazı işlemler ve kontroller bulunur. Asansörü taşıyan, halatlar, asansör ana taşıyıcı kasnakları, tahrik kasnağı yivi, asansör kablosu, makine grubundaki dişli ve yataklar, somunlar, ray pabuçları ve civatalar kontrol edilir. Gevşemiş olan bir aksam varsa sıkılır ve sabitlenir.

Asansörde, aşınan ya da yıpranan parçalar varsa bu parçalar yenisi ile değiştirilir. Yağ içinde çalışan asansör parçalarının, asansör motor yataklarının ve makinanın yağları kontrol edilir. Taşıyıcı rayların ve ağırlık raylarının yağ durumu, hidrolik tamponlar, askı halatları, kumanda anahtarları, röleler, emniyet halatları gibi hareketli parçalara temizlenir.

Makine dairesinde, asansör boşluğunda ve asansör kabin üst kısmında bulunan ve asansörün çalışmasını tehlikeye atabilecek olan yabancı maddeler temizlenir.

Asansörün frenleme sistemi ve frenleme parçaları kontrol edilir. Asansörün sarsıntı oluşturmadan frenleme yapabilmesi için gerekli olan ayarlamalar yapılır. 

Asansör kapılarının düzgün bir şekilde açılıp kapanması, asansör kapısının kilitlerinin çalışması, asansör kapılarını açan amortisörlerin çalışması kontrol edilir ve gerekli olan ayarlamalar yapılır. Asansörün röleleri, asansörü çalıştıran ve durduran yapıların basıncı kontrol edilir ve gerekli olan ayarları yapılır. Gevşek olan vidaları sıkıştırılır. 

Asansör Periyodik Muayene/Kontrol Nedir?

24 Haziran 2015 tarihinde yayımlanan “Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği” kapsamında asansörün kullanılmaya başlanmasından 2 sene sonra, senede bir kez yapılması gereken zorunlu işleme asansör periyodik kontrol ya da muayene denir. İnsanların ya da yük taşımasında kullanılan asansörlerin, kullanılmaya başlanmasının ardından insanların ve canlıların sağlık güvenliğini tehdit etmeyecek şekilde kullanılmasını sağlanması için, bakımının ve yıllık kontrollerinin yapılması gereklidir. 

Asansör bakımı ve periyodik muayene/kontrol birbirinden farklıdır. Asansör bakımı, aylık olarak asansörün genel durumunun kontrol edilmesi, eksikliklerinin ve arızalarının giderilmesi için yapılan bir işlemdir. Periyodik kontrol ise, asansörün can ve mal güvenliği açısından kullanıma uygunluğu için yapılan ayrıntılı muayene ya da kontroldür.

Asansör periyodik kontrol ya da muayene işleminin yılda bir kez yapılması zorunludur. “Zorunlu Periyodik Kontrol” işlemini yaptırmanız gereken tarihi, bulunduğunuz alandaki asansörün üzerine yapıştırılmış olan; yeşil, sarı, mavi ya da kırmızı etiketlerin üzerinden görebilirsiniz. Belirlenen süre içerisinde kontrol ya da muayenesi yapılmamış olan asansörler tespit edilerek, mühürlenmektedir. 

Asansör Bakım Ücretleri 2025

Asansör bakım ücretleri, çeşitli faktörlere bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Asansör bakım ücretleri, genellikle bakım kapsamına, asansörün tipine ve yerel pazar koşullarına göre belirlenmektedir. Genellikle konut binalarında kullanılan kabin asansörleri, bakım açısından daha kolaydır ve daha uygun fiyatlıdır. Ticari binalarda kullanılan yük asansörleri, daha karmaşık sistemlere sahiptir ve bu nedenle bakım ücretleri daha yüksektir. Hidrolik asansörler ise, hidrolik sistemlere sahip olduğu için bakım maliyetleri diğerlerine göre daha farklıdır.

Asansör bakımı yapmak isteyen birçok bina sahibi, asansör bakım sözleşmesi yapmayı daha çok tercih etmektedir. Bakım sözleşmeleri, genellikle belirli bir süre zarfında düzenli bakım hizmeti sunar ve bakım hizmetleri sözleşmelere göre belirlenir. Bakım sözleşmeleri, uzun vadeli olmasından dolayı tasarruf sağlar ve daha öngörülebilir maliyetler sunar. Düzenli yapılan asansör bakımı, asansörleri güvenli ve verimli bir şekilde çalışmasını sağlamak için önemli bir unsurdur. 

Evlerde, işyerlerinde, hastanelerde, alışveriş merkezlerinde ve daha birçok yerde günlük yaşamı daha erişilebilir hale getiren asansörlerin bakımı hakkında HizmetJet platformunda bulunan firmalarımızdan bilgi alabilirsiniz. 

Asansör bakım ücretleri hakkında, HizmetJet bünyesinde bulunan uzman firmalarımız sayesinde bütçenize en uygun fiyatlı asansör bakım hizmetine ulaşabilirsiniz.


Ana Sayfa Nasıl Çalışır? Hizmet Ara Hizmet Ver İletişim