Hizmet Ara
1 10

Boyacı

Firma kayıt işleminizi gerçekleştirin, firmanız bu sayfada ücretsiz olarak görüntülensin. Firma Kayıt
🔴 Mayaconsept
(0 Kişi)

Cüneyt Yenidoğan Boyacı

İzmir / Aliağa

Üyeliğinin 1. Ayı

🔴 Boya Hocam
(0 Kişi)

Mehmet Can Cengiz Boyacı

Ankara / Akyurt

Üyeliğinin 1. Ayı

Boyacı Hizmet Fiyatları

Boyacı sektöründe 2024 yılına ait güncel fiyatlara aşağıdaki tablodan detaylı şekilde ulaşabilirsiniz.

Hizmet Mininimum Fiyat Maksimum Fiyat
Boyacı Fiyatları 3.000 TL 90.000 TL
Ev Boyacı Fiyatları 3.000 TL 65.000 TL

Görüntülenme Sayısı 790

Boya – Badana Ustası Nedir?

Badana ustası duvarların temizlenmesi ve yenilenmesi konusunda uzmanlaşmış kişiye denmektedir. İç ve dış mekanlarda beyaz gibi açık renk tonlarında yapılmaktadır. Boyacı ustası ise hem iç hem de dış mekanlarda dekoratif boyama, desenler, çeşitli renkler ve tekniklerde uzmanlaşmış kişilere denmektedir. Boyacı ustaları genellikle badana işlemini de yapabilmektedir.

En Yakın Boyacı

En yakın boyacıyı bulmak için Hizmetjet’ten faydalanabilirsiniz. Evinize veya boyatmak istediğiniz herhangi bir mekana yakın olan boyacıları Hizmetjet aracılığıyla bulabilir ve önceki işlerini görebilirsiniz. Fiyatlarına ve yorumlarına bakarak boyacı tercihinizi yapabilirsiniz.

Nasıl Boya Yapılır?

Boya yapma işlemi adım adım şu şekilde gerçekleştirilir:

Boyanacak yüzeyi temizleyerek ve gerekli tamiratları yaparak hazırlığınıza başlayabilirsiniz. Sonrasında eşyalarınıza ve zemine boya damlamaması için örtüler serebilirsiniz. Boyanmasını istemediğiniz alanları da maskeleme bandı kullanarak boyayabilirsiniz. Bunları yaptıktan sonra artık astar uygulamasına geçebilirsiniz. Boyanın yüzeye daha iyi tutunmasını ve renklerin daha canlı görünmesini sağlayacaktır. Kullanmayı tercih ettiğiniz boyayı karıştırabilirsiniz. Seçtiğiniz boyanın türüne göre fırça, rulo veya sprey yöntemiyle yüzeye uygulamaya başlayabilirsiniz. İlk katın kurumasını bekledikten sonra ikinci katı uygulayabilirsiniz. Eğer gerek varsa üçüncü katı da yapabilirsiniz. Boyama işlemini bitirdikten sonra örtüleri ve maskeleme bantlarını çıkartıp temizliğe başlayabilirsiniz.

Toz Boya ve Statik Boya Farkı

Toz Boya: Toz boya, kuru haldeki ince toz partiküllerinden oluşur ve elektrostatik bir yöntemle uygulanır. Toz boya, metal yüzeylere uygulanır ve fırınlama ile yüzeye yapışarak dayanıklı bir kaplama sağlar.

·        Uygulama: Elektrostatik püskürtme tabancası ile uygulanır.

·        Avantajları: Dayanıklıdır, çevre dostudur ve solvent içermez.

Statik Boya: Statik boya, toz boyanın uygulanma yöntemine verilen addır. Genellikle toz boyanın elektrostatik olarak uygulanmasını ifade eder. Yani, toz boya ve statik boya arasındaki fark uygulama yöntemine dayanır, ancak her ikisi de aynı tür boya olabilir.

·        Uygulama: Elektrostatik yükleme ile boya partikülleri metal yüzeye çekilir.

·        Avantajları: Aynı toz boya avantajlarına sahiptir.

Toz boya ve statik boya arasındaki farklar uygulama yöntemleri ve kullanım alanlarında belirginleşir. Her iki yöntem de özellikle metal yüzeylerde yüksek dayanıklılık ve estetik görünüm sağlar.

Ana Sayfa Nasıl Çalışır? Hizmet Ara Hizmet Ver İletişim