Tıkalı Lavaboyu Açmanın Kolay Yolları


Tıkalı Lavaboyu Açmanın Kolay Yolları

Evinizdeki tıkalı lavaboyu açmak için kullanabileceğiniz kolay ve doğal yöntemler bulunmaktadır. Ancak, ciddi tıkanıklıklar veya tekrarlayan sorunlarla karşılaşıyorsanız, bir profesyonel tesisatçıdan yardım almanız önemlidir. İşte mutfak tıkanıklığını ya da herhangi bir başka tıkalı lavaboyu açmak için kolay yollar:

Kaynar Su

  • Lavabonuz tıkalıysa, öncelikle kaynar su dökerek tıkanıklığı çözebilirsiniz. Kaynar su, yağ ve kalıntıları eriterek lavabonun açılmasına yardımcı olabilir.

Bicarbonat ve Sirke

  • Bir çay bardağı karbonatı lavabo girişine serpin ve ardından yavaşça bir çay bardağı sirkeyi ekleyin. Bu karışımın köpürmesini bekleyin ve ardından sıcak su ile durulayın.

Vantuz

  • Vantuz kullanarak lavabo tıkanıklığını çözebilirsiniz. Vantuzu lavabo girişine sıkıca bastırın ve ardından hızlı bir şekilde çekin. Bu işlem, tıkanıklığı çözmeye yardımcı olabilir.

Tel veya Kablo

  • Özel tesisatçı telleri veya bükülebilir kablolar kullanarak tıkanıklığı itebilir veya çekebilirsiniz. Ancak, borulara zarar vermemek için dikkatli olun.

Sıvı Tıkanıklık Giderici

  • Kimyasal olmayan, enzim bazlı sıvı tıkanıklık gidericiler, organik maddeleri parçalayarak lavabo tıkanıklığını çözebilir. Talimatlara uygun şekilde kullanın.

Lavabo Sifonunu Temizleme

  • Lavabo sifonunu söküp temizleyerek tıkanıklığı çözebilirsiniz. Ancak bu işlemi yapmadan önce lavaboyu kapatmayı ve bir kova ile suyu boşaltmayı unutmayın.

Doğal Yağ ve Tuz Karışımı

  • 1/2 fincan tuz ile 1/2 fincan doğal yağı (zeytinyağı, hindistancevizi yağı gibi) karıştırarak oluşturduğunuz karışımı lavabo girişine dökün. Bu, lavabonun içinde biriken kalıntıları çözebilir.

Elmas Uçlu Tel veya Boru Kamerası

  • Eğer evdeki yöntemler işe yaramazsa ve tıkanıklık devam ederse, bir profesyonelden yardım almak için elmas uçlu bir telle veya boru kamerasıyla boruların içini kontrol ettirebilirsiniz.


Not: Herhangi bir kimyasal ürünü kullanmadan önce güvenlik önlemlerini dikkate alın ve talimatları doğru bir şekilde izleyin. Ayrıca, ciddi tıkanıklıklarla karşılaşıyorsanız veya evdeki yöntemler işe yaramıyorsa, bir profesyonel tesisatçıdan yardım almak önemlidir.

Ana Sayfa Nasıl Çalışır? Hizmet Ara Hizmet Ver İletişim