Sürücü Kursu Fiyatları


Sürücü Kursu Fiyatları
EN DÜŞÜK FİYAT

9.000 TL

EN YÜKSEK FİYAT

18.500 TL

2024 yılında en düşük sürücü kursu fiyatları 9.000 TL, en yüksek 18.500 TL olarak değişkenlik göstermektedir. Hizmetjet sayesinde daha uygun teklif alabilirsiniz.

TEKLİF AL

Sürücü kursları, insanlara motorlu araç kullanabilme yeteneğini kazandıran ve bunu resmi olarak belgeleyen eğitim kurumlarıdır. Gelişen şehir hayatı, kalabalıklaşan nüfus nedeniyle atan araç sayısı, sürücü kurslarının da önemini her geçen gün önemli bir hale getirmektedir. Sürücü kursları, araç kullanabilmek için kişilerin sahip olması gereken ehliyetleri belli dersler ve sınavlar karşılığında verirken aynı zamanda kişilerin kullanacağı araç tipine göre sürücü eğitimleri sunar. Sürücü kursu fiyatları hakkında bilgi almak için HizmetJet bünyesinde bulunan sürücü kursları ile iletişime geçebilirsiniz. HizmetJet bütçenize uygun olan direksiyon derslerini veren sürücü kursunu bulmanıza yardımcı olurken aynı zamanda sürücü kursu fiyatları hakkında bilgi almanıza da olanak tanır.

Sürücü Kursu Nedir? Ne İşe Yarar?

Sürücü kursu, insanlara motorlu araç kullanma becerilerini kazanması için direksiyon dersleri vererek, kullanacağı araca uygun olan ehliyeti alabilmeleri için gerekli olan eğitimleri sunan ve sınav yapan kurumlardır. Sürücü kursları hem teorik hem de pratik dersler sunarak, ehliyet almak isteyen adayların trafik kurallarını öğrenmelerini ve güvenli bir şekilde araç kullanma becerisine sahip olmasına yardımcı olur. Teorik eğitim; trafik kuralları, işaretler, sürüş teknikleri, araç bakımı, motor bakımı, ilk yardım gibi çeşitli konuları kapsar. Sürücü kursunda verilen teorik eğitimler genellikle sınıf ortamında eğitmenler aracılığı ile verilir. Pratik eğitim ise, ehliyet almak isteyen adayların direksiyon başında araç kullanma becerilerini geliştirmesine yardımcı olan bir uygulama dersidir. Direksiyon dersi olarak tanımlanan bu dersler genellikle simülatörler ya da gerçek araçlar ile yapılır. Sürücü kurslarında bulunan eğitim araçlarında hem sürücü koltuğunda hem de yan koltukta eğitmenin olası durumlarda müdahale edebilmesi için çift gaz, fren, debriyaj sistemi ile donatılmıştır. 

Sürücü kursları, kişilerin ehliyet alabilmeleri için gerekli olan eğitimleri sunarken aynı zamanda adayların ehliyet sınavına hazırlanmasına yardımcı olur. Sürücü kursları, sürücü adaylarına trafik kurallarını, güvenli sürüş tekniklerini, araçlarda oluşabilecek çeşitli arızalarda nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini öğreterek sürücülerin daha bilinçli olmasına katkıda bulunur.

Ehliyet Nedir?

Ehliyet, bir kişinin motorlu araç kullanma yetkisini gösteren resmi bir belge olarak tanımlanır. Ehliyet, sürücünün belirli bir araç sınıfını kullanma yetkisine sahip olduğunu gösteren bir belgedir. Örneğin A2 ehliyete sahip olan sürücüler yalnızca 600 cc’ye kadar olan motosikletleri kullanabilmektedir. Ehliyet, sürücülerin yasal olarak trafiğe çıkabilmelerini sağlar ve trafik güvenliği hakkında bilgi sahibi olduklarını kanıtlar. 

Ehliyet Sınıfları Nelerdir?

Ehliyet alabilmek için öncelikle bir sürücü kursuna kayıt yaptırılması gerekmektedir. Sürücü kurslarında ehliyet türüne göre eğitimler ve direksiyon dersi alarak sınava giren sürücü adaylarına, başarılı bulunmaları halinde ehliyet verilir. Sürücü kursuna kayıt yaptırmadan önce alınması gereken ehliyet türlerinin ve ehliyet sınıflarının bilinmesi gerekir. Her ehliyet sınıfı farklı bir araç sınıflandırmasına göre yapılmaktadır. Ehliyet sınıfları şunlardır: 

  • M Sınıfı Ehliyet: 2, 3, 4 tekerlekli taşıtların kullanımı için alınan ehliyettir. Yaş sınırı 16’dır.
  • A1 Sınıfı Ehliyet: 2 ya da 3 tekerlekli ve 125 cc’yi geçmeyen motosiklet kullanmak isteyenlerin başvurması gereken ehliyet sınıfıdır. 
  • A2 Sınıfı Ehliyet: 2 tekerlekli motosikletlerde 35 kW, 3 tekerlekli motosikletlerde ise 15 kW’a kadar güç sınırı(beygir) bulunan motosiklet ehliyet sınıfıdır.
  • A Sınıfı Ehliyet: Ağır motorlu 35 kW üzerindeki ve diğer tüm alt sınıftaki motosikletleri içerir. 
  • B1 Sınıfı Ehliyet: Motor gücü 15 kW’ı geçmeyen 4 tekerlekli motosiklet modellerini içeren ehliyet sınıfıdır.
  • B Sınıfı Ehliyet: Otomobilleri ve küçük ticari araçları kapsar. B sınıfı sürücü belgesi ile M, F ve B1 sınıfında yer alan araçlar kullanılabilmektedir.
  • BE Sınıfı Ehliyet: B sınıfında olan araçları römork ve dorse ile beraber kullanma yetkisi vermektedir. M, F, B1 ve B sınıfında yer alan araçlar ile kullanılabilmektedir.
  • C1 Sınıfı Ehliyet: 7500 kg’a kadar olan kamyon ve çekici araçları kullanma yetkisine sahip olan ehliyet sınıfıdır. M, B, B1, F sınıfında olan araçlar da C1 sınıfı ehliyet ile kullanılabilir. 
  • C1E Sınıfı Ehliyet: 12000 kg’a kadar olan ağır kamyon ve ticari araçlar için geçerli olan sürücü belgesidir. M, B, BE, B1, C1, F sınıfında olan ehliyetler de bu ehliyet ile kullanılabilir. 
  • C Sınıfı Ehliyet: Ticari taşımacılık yapılan ağır kamyonlar ve çekici araçları kapsayan ehliyet sınıfıdır. M, B, BE, B1, C1, C1E sınıfındaki araçlar da C belgesi ile kullanılabilmektedir. 
  • CE Sınıfı Ehliyet: Kamyon, tır ve otomobil kullanma yetkisine sahip olan ehliyet sınıfıdır. M, B, BE, B1, C1, C1E, C sınıfındaki araçlar da CE sürücü belgesi ile kullanılabilmektedir. 
  • D1 Sınıfı Ehliyet: Küçük ve orta boylu minibüsleri kullanma yetkisine sahip olan ehliyet sınıfıdır. M, B, B1 ve F sınıfı ehliyet sınıfında bulunan araçları da kapsamaktadır. 
  • D1E Sınıfı Ehliyet: Römork ve dorseli minibüs modellerini kapsayan ehliyet sınıfıdır. M, B, B1, BE, D1 ve F sınıfı ehliyet sınıfında bulunan araçları da kapsamaktadır. 
  • D Sınıfı Ehliyet: Yolcu taşımacılığı için kullanılan büyük otobüs ve minibüs modellerini kapsayan ehliyet sınıfıdır. D sınıf ehliyeti ile M, B, BE, B1, D1, F sınıfı ehliyet sınıfında bulunan araçları da kapsamaktadır.
  • DE Sınıfı Ehliyet: D sınıfında yer alan araçlarla beraber römork kullanma yetkisine sahip olunan ehliyet sınıfıdır. 
  • G Sınıfı Ehliyet: İş makinalarını kapsayan ehliyet sınıfıdır.
  • F Sınıfı Ehliyet: Traktör gibi tarım araçlarını kapsayan ehliyet sınıfıdır. 

Sürücü Kursu Fiyatları 2025

Sürücü kursları, motorlu araç kullanma yeteneği kazandırarak kişilerin ehliyet almasını sağlayan önemli eğitim kurumlarıdır. Teorik eğitimlerin yanı sıra pratik eğitimler ile direksiyon dersleri de veren sürücü kursları, sürücülerin sürüş deneyimlerinin gelişmesini sağlar. Sürücü kursu fiyatları 2025 yılına doğru ilerlerken çeşitli faktörlere bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Bu faktörler: sürücü kursunun yeri, eğitimin kapsamı, eğitimin süresi, direksiyon dersi sayısı, alınacak olan ehliyet sınıfı gibi faktörleri içerir. Sürücü kursları tarafından sunulan direksiyon dersi, B sınıfı ehliyet, A2 ehliyet, motor ehliyeti, A1 ehliyet, sürücü kursu eğitimleri gibi hizmetlerin ücret detaylarını öğrenmek için HizmetJet bünyesinde bulunan sürücü kursları ile iletişime geçebilirsiniz. İhtiyacınız olan sürücü eğitimini ve direksiyon dersi hizmetini verecek sürücü kurslarını bulmanıza yardımcı olan HizmetJet, sürücü kursu fiyatları hakkında detaylı bilgi almanızı da sağlayarak, fiyat araştırması yapmanıza olanak tanır.



Ana Sayfa Nasıl Çalışır? Hizmet Ara Hizmet Ver İletişim