Hizmet Ara
1 10

Marangoz

İhtiyaçlarınıza uygun çözümler için hemen talep oluşturun, kaliteli ve uygun fiyatlı hizmete kolayca ulaşın. Talep Oluştur
🔴 Yunus Yatçılık
(0 Kişi)

Yunus Emre Aydın Marangoz

İstanbul / Arnavutköy

Üyeliğinin 1. Ayı

🔴 Nef Ahşap
(0 Kişi)

Emre Çörüz Marangoz

İstanbul / Adalar

Üyeliğinin 6. Ayı

🔴 Akdeniz Vip Ahşap Dekorasyon
(0 Kişi)

Eser Cırit Marangoz

Muğla / Bodrum

Üyeliğinin 1. Ayı

🔴 Vedat Marangozluk
(0 Kişi)

Mustafa Topçu Marangoz

Manisa / Ahmetli

Üyeliğinin 1. Ayı

🔴 Yaşam Parke
(1 Kişi)

Nurullah Özalp Marangoz

Van / Bahçesaray

Üyeliğinin 2. Ayı

🔴 Marangozhane
(1 Kişi)

Yakup Özkan Marangoz

İstanbul / Ataşehir

Üyeliğinin 2. Ayı

🔴 Lazzusda Ahşap Ev
(0 Kişi)

İlhami Misir Marangoz

Düzce / Akçakoca

Üyeliğinin 3. Ayı

🔴 Nk Ahşap
(0 Kişi)

Ferhat Karakaş Marangoz

İstanbul / Adalar

Üyeliğinin 3. Ayı

🔴 Özgün Dizayn Mobilya
(0 Kişi)

Halil Özgün Marangoz

Muğla / Bodrum

Üyeliğinin 3. Ayı

🔴 Atölye Ahşap
(0 Kişi)

Orhan Şen Marangoz

İstanbul / Adalar

Üyeliğinin 3. Ayı

🔴 Güneydoğu Ahşap
(0 Kişi)

Ali Dilekçi Marangoz

Şanlıurfa / Akçakale

Üyeliğinin 3. Ayı

🔴 Üsküdar Parke
(0 Kişi)

Samet Özgül Marangoz

İstanbul / Adalar

Üyeliğinin 4. Ayı

🔴 Efehan Ahşap
(0 Kişi)

Erhan Efe Marangoz

Karabük / Eflani

Üyeliğinin 5. Ayı

🔴 Mobilya Kurulum Servisi,marangoz Ustası
(0 Kişi)

Murat Usta Marangoz

İstanbul / Adalar

Üyeliğinin 6. Ayı

🔴 Ahşap Sanat Atölyesi
(0 Kişi)

Mehmet Rıdvan Özkan Marangoz

İstanbul / Adalar

Üyeliğinin 8. Ayı

🔴 Woodruum Ahsap Mermer Aş
(0 Kişi)

Mehmet Dalga Marangoz

Muğla / Bodrum

Üyeliğinin 8. Ayı

🔴 Güven Mobilya Montaj
(0 Kişi)

Cemil Duran Marangoz

İstanbul / Adalar

Üyeliğinin 8. Ayı

Görüntülenme Sayısı 284

Marangoz Nedir?

Marangoz, ahşap, mdf, poliüretan, pleksi, sunta, kompozit türevi malzemeler ile çalışan, doğal haliyle ya da makineler tarafından işlenen haliyle alıp; kesme ve zımparalama gibi işlemlerden geçirerek tasarım ve üretim yapan kişiye denir. Marangozluk, köklü geçmişi ve günümüz modern dünyasındaki uygulamalarıyla önemli bir zanaat dalıdır. Marangozlar; mobilya, merdiven, kapı, masa, sandalye gibi çeşitli ahşap ürünlerin tasarımını ve üretimini yapmaktadır. Marangozluk mesleği hem geleneksel yöntemlerle hem de modern teknolojiyle birleşerek günümüzde halen büyük bir öneme sahip olan meslektir. Marangozlar, ahşabın doğal güzelliğini ve işlevselliğini ortaya çıkarır, yaşam alanlarını daha kullanışlı ve estetik bir hale getirir. Ev dekorasyonu ve mimaride sıkça tercih edilen marangozluk el becerisi ve yaratıcılık gerektiren bir meslektir. 

Marangoz Ne iş Yapar?

Marangoz; ahşap, mdf, poliüretan, pleksi, sunta, kompozit türevi malzemeler ile çalışarak bunları işleyerek tasarım ve üretim yapan kişidir. Marangoz; masa, mobilya, sandalye, kapı, pencere, merdiven gibi çeşitli ahşap ürünlerin üretimini ve tasarımını yapar. Marangozluk, insanlık tarihinin en eski mesleklerindendir. İlk çağlarda, insanlar araç gereçlerini ve barınaklarını ahşabı işleyerek yapmışlardır. Orta çağda ise marangozluk, lonca ve esnaflar sayesinde gelişerek belirli standartlara ulaşmıştır. Sanayi Devrimi ile beraber marangozluk, mekanik makinelerin ve aletlerin kullanımı ile beraber büyük bir dönüşüm geçirmiştir. Marangozluk, estetik ve işlevsel açıdan önemli bir zanaattir. 

Nasıl Marangoz Olunur?

Marangozluk, deneyim ile öğrenilen ve geliştirilebilen bir meslektir. Marangoz ustası olmak için kişinin eğitim almasını yanı sıra; fiziksel güce ve el yeteneğine sahip olması gerekir. Marangozluk mesleğini yapabilmek için lise, yüksekokul eğitimlerinden ziyade çeşitli meslek edindirme kursları da bulunmaktadır. Lise ve üniversitede  Mobilya ve Dekorasyon bölümünde eğitim alarak yeterli deneyimi elde ettikten sonra marangoz ustası olunabilmektedir. Bunların haricinde marangozluk atölyelerinde deneyimli olan marangoz ustası veya ahşap ustası tarafından eğitilerek yeterli deneyime sahip olduktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı olan kurumların, kalfa ve ustalık sınavına girilerek marangozluk mesleki yeterlilik belgesi alınabilmektedir. 

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan meslek edindirme kurslar ile de marangozluk eğitimi alınabilmektedir. 1.5 ile 3 yıl arasında süren marangozluk eğitimi teorik ve pratik eğitimleri ile bu alanda çalışmak isteyen birçok kişiye olanak sağlamaktadır. 

Modern Marangozluk Nedir?

Marangozluk, teknolojinin ilerlemesi ile birçok yenilik ve değişiklik geçirmiştir. Bilgisayar destekli tasarım (CAD) ve bilgisayar destekli üretim (CAM) sistemleri ile marangozluk işlemleri daha hassas ve işlevsel hale gelmiştir. CAD bilgisayar yardımıyla dizayn ve imalat yapmak anlamına gelmektedir, CAM ise bilgisayar yardımıyla yapılacak olan imalatın montajını, genişliğini, mesafesini ayarlayarak görselleştirmeye olanak tanıyan bir programdır. CNC makineleri sayesinde, detaylar kolay bir şekilde işlenmektedir. CNC, ahşap, mdf, poliüretan, pleksi, sunta, kompozit, derlin gibi malzemelerin üzerinde oyma, şekillendirme, kazıma gibi işlemleri sağlayan makinelerdir. Sürdürülebilirlik ve çevre dostu malzeme kullanımıyla marangozluk, büyük bir önem kazanmıştır.

Atölye Marangozu Nedir?

Ahşap işçiliği konusunda ustalaşıp, ahşap malzemeleri işleyerek mobilya, kapı, pencere, masa, sandalye, mutfak dolapları, gardırop gibi ürünleri tasarlayan, üreten ve onarımını yapan kişilere atölye marangozu denmektedir. Ahşap işlemede usta olan atölye marangozları müşterilerin isteklerine ve ihtiyaçlarına göre özel tasarımlar üretirler. Atölye marangozları işinde usta ve profesyonel bir rütbeye geldiklerinde genellikle marangozluk atölyesi açarak başkalarına da marangozluk eğitimi vererek onları sertifika sahibi olmasına yardımcı olur.

Marangozun Görevleri Nelerdir?

Marangoz ustasının görevleri oldukça fazladır ve projelere göre değişiklik gösterebilmektedir. Marangozun görevleri şunlardır:

  • Marangozlar, müşterilerinin isteklerine ve ihtiyaçlarına göre ürün tasarlar ve bu ürünün çizimlerini ve planlarını hazırlar.
  • Ahşap türleri projenin ihtiyacına göre seçilmektedir. Her ahşap türünün (formika, mdf, masif ahşap, sunta, kontrplak vb.) farklı özelliği ve kullanım alanı bulunmaktadır.
  • Ahşap malzemeler gerekli ölçülerde işlenir ve şekillendirilir.
  • Kesilen ve işlenen parçalar birleştirilir ve istenilen ürünün tasarımı yapılır.
  • Ürün zımparalanır, isteğe göre boyanır ya da vernik uygulanır. 

Marangozlukta Kullanılan Araç ve Gereçler Nelerdir?

Marangozluk mesleğinde kullanılan birçok alet ve makine bulunmaktadır. Bunlar; testere, rende, keser, çekiç, törpü, matkap, dekupaj testere, daire testere, eksantrik zımpara makinesi, freze makinesi, metre, gönye makinesi, kumpas gibi birçok alet kullanılır. 

En Yakın Marangoz Ustası

Marangoz; ahşap, mdf, poliüretan, pleksi, sunta, kompozit türevi malzemeler ile çalışarak bunları işleyen, tasarlayan ve üretimini yapan kişidir. Marangoz; masa, mobilya, sandalye, kapı, pencere, merdiven gibi isteğe bağlı olarak yapılabilen çeşitli ahşap ürünlerin üretimini ve tasarımını yapar. Alışıldık mobilya tasarımlarından sıkılan ve beğenmeyenler artık daha özgün tasarımlı, sade, iskandinav tarzı ahşap mobilyaları tercih etmektedir. Mobilya tasarımı ve masa sandalye yapımı hakkında size en yakın marangoz ile iletişime geçerek, marangoz atölyesini ziyaret edip, istek ve ihtiyaçlarınıza uygun mobilya tasarımları hakkında görüşebilirsiniz. Size en yakın marangozu ve marangoz ustasını HizmetJet aracılığı ile bulabilir, hayalinizdeki mobilya tasarımına alanında uzman marangoz ustaları sayesinde ulaşabilirsiniz.

Ana Sayfa Nasıl Çalışır? Hizmet Ara Hizmet Ver İletişim