Diş Çekimi Fiyatları


Diş Çekimi Fiyatları
EN DÜŞÜK FİYAT

1.500 TL

EN YÜKSEK FİYAT

5.500 TL

2024 yılında en düşük diş hastanesi fiyatları 1.500 TL, en yüksek 5.500 TL olarak değişkenlik göstermektedir. Hizmetjet sayesinde daha uygun teklif alabilirsiniz.

TEKLİF AL

Diş çekimi, diş hekimi ya da ağız çene cerrahı tarafından lokal anestezi ile yapılan bir işlemdir. Dişlerin yanlış yerde konumlanması, çürük dişin kurtulamaması, diş sinirlerinin onarılamaması gibi çeşitli durumlarda diş çekimi yapılabilmektedir. Diş çekimi, çeşitli sorunlar nedeniyle dişin kemikteki soket denilen yuvasından cerrahi müdahale ile çıkarılması işlemidir. Diş çekimi fiyatları hakkında bilgi sahibi olmak ve bütçenize en uygun olan diş çekim işlemini seçmeniz için HizmetJet bünyesinde bulunan diş klinikleri ile iletişime geçebilirsiniz. HizmetJet, bütçenize uygun olan diş çekimi işlemini almanıza yardımcı olurken aynı zamanda diş çekimi fiyatları hakkında bilgi almanıza da olanak tanır.

Diş Çekimi Nedir?

Diş çekimi, diş hekimi ya da ağız çene cerrahı tarafından dişin kemikteki soket denilen yuvasından çekilmesi işlemidir. Çeşitli sebeplerden dolayı dişler sağlıklı bir şekilde fonksiyonlarını sürdüremeyebilir ya da ağrı, enfeksiyon, çürük gibi problemler yaratabilir. Diş çekimi bu tür sorunların giderilemediği ve dişin kurtulmasının mümkün olmadığı durumlarda yapılır. Diş çekimi toplumda göz korkutan, ağrılı, acılı gibi bir süreç gibi gözükse de kurallara uygun bir şekilde yapılması ve hastaların önerilere uyması ile sıkıntısız bir şekilde yapılan bir işlemdir. 

Diş Çekimi Neden Yapılır?

Diş çekimi çeşitli nedenlerle dişin soket denilen yuvasından çıkarma işlemidir. Bazı ilerlemiş olan çürükler dişin derinlerine kadar ilerler ve bu gibi durumlarda kanal tedavisi gibi tedaviler başarılı sonuç vermez. Bundan dolayı diş çekimi gerekir. Diş pulpasının enfekte olması ve kanal tedavisi ile tedavi edilemeyecek ya da kurtarılamayacak durumda olması nedeniyle de diş çekimi işlemi yapılır. Bunların haricinde dişlerde oluşan büyük kırıklar ya da çatlaklar, gömülü dişlerin ağızda sıkışıklık yaratması, diş eti hastalıkları nedeni ile dişlerin gevşemesi, dişlerin düzgün hizalanması için ortodontik tedavilerde dişlerin çekilmesini gerektirir. 

Diş Çekimi Nasıl Yapılır?

Diş hekimi, diş çekimi yapmadan önce dişin ve çevresindeki dokuları muayene ederek değerlendirir. Panoramik röntgen ile dişin kök yapısını ve çevresindeki dokuları detaylı bir şekilde inceler. Diş çekimi öncesinde, dişin çevresi lokal anestezi ile uyuşturulur böylece hastanın diş çekimi sırasında ağrı hissetmesi engellenir. Diş hekimi, dişi çekmek için çeşitli özel aletler kullanır. Diş dışarıya çıkarılmadan önce dişin bağ dokuları gevşetilir ve dişin tamamının ve köklerinin dikkatli bir şekilde çıkmasını sağlar. Diş çekimi sonrasında, diş hekimi bölgeyi enfeksiyon kapmaması için temizler ve gerektiği durumlarda dikiş işlemi yapar. Çekim sonrasında enfeksiyon riskini önlemek için çeşitli ilaç takviyeleri reçete eder. Böylece, iyileşme sürecini hızlandırır. 

Diş Çekimi Hangi Durumlarda Yapılır?

Diş çekimi, diş ağrısı ya da rahatsızlığı gibi durumlarda diş hekiminin muayenesi üzerine yapılan bir işlemdir. Diş çekimi çürüklerin ilerlemesi ve dişin doğal dokusunu tahrip etmesi üzerine tercih edilen bir işlemdir. Diş çekimi, kanal tedavisinin mümkün olmadığı dişin kurtarılamayacağı durumlarda tercih edilen bir yöntemdir. Ortodontik tedavi gören hastalarda da dişlerin hizasının daha düzgün olması içi sağlıklı dişler de çekilebilmektedir. 

Diş Çekimi Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Diş çekimi sonrasında dikkat edilmesi gereken unsurlar, sağlıklı bir iyileşme sürecini destekler. Diş çekimi sonrasında ağrı ya da rahatsızlık veren bir hissiyat oluşması normaldir. Bunların giderilmesi için diş hekiminin reçete etmiş olduğu ağrı kesiciler kullanılmalıdır. Diş çekimi sonrasında, ağız hijyeni oldukça önemlidir. Diş çekimi yapılan alanı nazikçe temizlemek, ağız bakım suyu ile gargara yapmak enfeksiyon riskini azaltır. Diş çekimi sonrasında ilk birkaç gün yumuşak ve ılık yiyecekler tüketilmesi, ağrı ve sızı hissiyatının azalmasına yardımcı olur. Eğer dikiş işlemi yapıldıysa dikişlerin iyileştiğinden ya da dikişlerin atmadığından emin olarak diş hekimi kontrollerinin aksatılmaması önerilir. Sigara ve alkol kullanımı iyileşme sürecini olumsuz etkileyebilir, bu dönemde çekim sonrasında bu maddelerden kaçınılması gerekebilir. 

Diş Çekimi Fiyatları 2025

Diş çekimi fiyatları, çeşitli unsurlara bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Bu unsurlar; dişin türü, dişin konumu, çekim şekli, diş kliniğinin konumu, ekstra hizmetler gibi unsurlardır. Ön dişler ve azı dişlerin çekimi arasında fiyat farklılıkları olabilmektedir. Bazı diş çekimleri daha kompleks yapıda olmasından dolayı diş hekimleri tarafından yapılamamakta ve ağız çene cerrahisi uzmanlığının alanına girmektedir. Bunun gibi durumlarda diş çekimi fiyatları artış gösterebilir. Diş hekiminin çalışmış olduğu klinik ve kliniğin konumu diş çekimi fiyatlarını etkileyen unsurlar arasındadır. Diş sağlığını korumak ve ağrıları azaltmak için ağız hijyenine dikkat edilmesi gerekir. Düzenli fırçalama, düzenli muayene ile diş çürükleri ilerlemeden ve diş kaybına yol açmadan fark edilebilir. HizmetJet bünyesinde bulunan diş hekimleri ve diş klinikleri sayesinde diş çekimi hizmetine kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. HizmetJet platformunda bulunan diş klinikleri ve diş hekimleri sayesinde diş çekimi fiyatları hakkında çeşitli kliniklerden bilgi alarak fiyat araştırması yapabilir bütçenize uygun olan diş çekimi hizmetine ulaşabilirsiniz.


Ana Sayfa Nasıl Çalışır? Hizmet Ara Hizmet Ver İletişim