Diş Dolgu Fiyatı


Diş Dolgu Fiyatı
EN DÜŞÜK FİYAT

2.000 TL

EN YÜKSEK FİYAT

5.500 TL

2024 yılında en düşük diş hastanesi fiyatları 2.000 TL, en yüksek 5.500 TL olarak değişkenlik göstermektedir. Hizmetjet sayesinde daha uygun teklif alabilirsiniz.

TEKLİF AL

Diş sağlığı, genel sağlığın da önemli bir parçasıdır. Dişlerin, tüketilen yiyeceklerden tamamen arıtılmaması, yanlış fırçalama, yeteri kadar ağız hijyeninin sağlanamaması nedeniyle kalan artıklar zamanla diş çürümesine yol açar. Bu çürümeler dişin doğal yapısına zarar vererek koku ve hassasiyet oluşumunu tetikler. Diş hekimleri tarafından yapılan diş dolgusu, dişin yüzeyinde bulunan çürüğün temizlenerek çeşitli materyaller kullanılması ile dişin restore edilmesi işlemidir. Diş dolgusu fiyatları hakkında bilgi sahibi olmak ve bütçenize en uygun olan diş dolgusu yaptırma işlemini seçmeniz için HizmetJet bünyesinde bulunan diş klinikleri ile iletişime geçebilirsiniz. HizmetJet, bütçenize uygun olan diş dolgusu hizmetini almanıza yardımcı olurken aynı zamanda diş dolgu fiyatları hakkında bilgi almanıza da olanak tanır.

Diş Dolgusu Nedir?

Diş dolgusu, dişlerdeki çürük, kırık ya da hasar görmüş olan bölgeleri onarmak için kullanılan bir tedavidir. Tüketilen yiyeceklerin doğru bir şekilde temizlenmemesi ile bazı artıklar dişlerin arasında kalarak diş çürümesine yol açar. Bu da zamanla ağız içerisinde koku, dişte hassasiyet, yemek yerken sızı gibi durumlara yol açar. Diş hekimleri, dişlerin içine yerleşen bu çürükleri temizler ve temizleme sonrasında oluşan boşluğu diş yapısı ile uyumlu olan özel maddeler ile doldurur. Diş dolgu malzemeleri, dişin doğal görünümünü ve işlevini geri kazandırmayı amaçlar. Diş dolgusu, dişlerin daha uzun ömürlü olmasını sağlayarak ağız içi hijyenin korunmasını sağlar. 

Diş Dolgusu Nasıl Yapılır?

Diş dolgusu işlemi birkaç adımdan oluşmaktadır. Diş hekimi çürük ya da hasar görmüş olan dişi muayene ederek ardından panoramik diş röntgeni ile çürüğün diş yüzeyinde nereye kadar yayıldığını kontrol eder. Panoramik diş röntgeni, diş çürüğünün sinirlere ulaşıp ulaşmadığını kontrol etmek için önemlidir. Çürüyen bölge dişin yüzeyinden özel aletler ile arındırılır ve dişin çürük olan kısmı boşaltılır. Böylece, dişin sağlıklı dokuları korunmuş olur. Çürük ve zararlı bakteriler diş yüzeyinden temizlendikten sonra dişin iç kısmı çeşitli solüsyonlar ile sterilize edilerek diş dolgusuna uygun hale getirilir. Diş dolgu malzemesinin doğru ve sağlıklı bir şekilde uygulanabilmesi için bu adım gereklidir. 

Diş hekimi, uygun dolgu  malzemesini (amalgam dolgu, kompozit dolgu, porselen ya da diğer dolgu çeşitleri) boşluğa yerleştirir. Yerleştirilen diş dolgusu, dişin doğal şeklini ve işlevini geri kazandıracak şekilde ayarlanır gerekirse törpüleme işlemi yapılır. Kompozit dolgular, özel lazer ışığı ile sertleştirilir ve diş hekimi tarafından diş ile dolgunun uyumu kontrol edilir. 

Diş Dolgusu Hangi Durumlarda Yapılır?

Diş dolgusu çeşitli durumlarda diş kaybını önlemek için yapılması gereken bir işlemdir. Dişlerde oluşan çürükler, diş minesinin aşınması ya da bozulması gibi durumlarda diş dolgusu yapılması gerekir. Dişlerde oluşan küçük kırıklar ya da çatlaklar dişin doğal yapısını ve işlevselliğini korumak için diş dolgusu ile onarılır. Bunların haricinde dişlerde travma, kazalar ya da aşırı diş sıkma problemleri nedeniyle hasarlar oluşabilir. Bunun gibi hasarlarda diş dolgusu dişin onarılmasına yardımcı olur. Diş dolguları, estetik amaçla da günümüzde oldukça sık tercih edilmeye başlamıştır. Dişlerin rengini ya da şeklini düzeltmek için estetik dolgular oldukça sık tercih edilir. 

Diş Dolgusu Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Diş dolgu işleminin yapılmasının ardından, dolgunun uzun ömürlü ve sağlıklı olmasını sağlamak için bakımına özen gösterilmesi gerekir. Dişlerin düzenli olarak fırçalanması, diş ipi kullanımı diş dolgusunun uzun ömür olmasını ve diğer dişlerinizin çürümesini engellemek için önemli bir unsurdur. Ağız hijyeninin sağlanması, dolgunun etrafında plak ve bakterilerin oluşmasını engeller. Diş dolgu işleminin ardından dişlerde hassasiyet görülebilir, ilk birkaç gün sert gıdalardan kaçınılması ve dolgu işleminden sonra 1-2 saat boyunca yemek yenmesi önerilmemektedir. Diş dolgusu sonrasında hafif bir ağrı yaşanabilir bu normal bir durumdur ve geçicidir. 

Diş Dolgu Fiyatları 2025

Diş dolgu fiyatları, çeşitli faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Kullanılan dolgu malzemesinin fiyatları diş dolgu fiyatlarını etkileyen en önemli unsurdur. Amalgam dolgular genellikle daha uygun fiyatlı olabilir fakat kompozit dolgular dayanıklılık ve estetik özelliklerinden dolayı daha maliyetlidir. Diş dolgusunun yapılacağı dişin konumu, çürüğün büyüklüğü de fiyatı etkileyen diğer faktörler arasındadır. Arka dişler, ön dişlere göre daha karmaşık olabilir ve bu da fiyatları etkileyebilir. Bunların haricinde diş kliniğinin bulunduğu lokasyon, diş hekiminin uzmanlığı ve deneyimi de diş dolgu fiyatlarını etkileyen diğer faktörler arasındadır. Diş dolgu işlemi yapılırken uygulanan ek hizmetler de fiyatların artmasına neden olabilmektedir. Diş dolgusu, diş sağlığını korumanın ve estetik açıdan da bir sonuç elde etmenin önemli bir yoludur. Aynı zamanda diş çürüklerinin yayılmasını, ağız kokusunu ve diş sinirlerine zarar gelmesini önler. HizmetJet bünyesinde bulunan diş hekimleri ve diş klinikleri sayesinde diş dolgusu hizmetine kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. HizmetJet platformunda bulunan diş klinikleri sayesinde diş dolgu fiyatları hakkında çeşitli kliniklerden bilgi alarak fiyat araştırması yapabilir bütçenize uygun olan diş dolgusu hizmetini bulabilirsiniz.


Ana Sayfa Nasıl Çalışır? Hizmet Ara Hizmet Ver İletişim