İmplant Fiyatları


İmplant Fiyatları
EN DÜŞÜK FİYAT

15.000 TL

EN YÜKSEK FİYAT

55.000 TL

2024 yılında en düşük diş hastanesi fiyatları 15.000 TL, en yüksek 55.000 TL olarak değişkenlik göstermektedir. Hizmetjet sayesinde daha uygun teklif alabilirsiniz.

TEKLİF AL

Diş kayıpları nedeni ile günlük hayatta çiğneme, konuşma ve estetik açıdan birçok sorun oluşur. Bu kayıpları telafi etmenin modern çözümlerinden biri ise diş implantıdır. Diş implantları, eksik olan dişlerin yerine konularak kullanılan etkili ve uzun ömürlü bir yöntemdir. Çene kemiğine yerleştirilen ve titanyumdan oluşan vidalara implant denilmektedir. İmplant tedavisi diğer tedavilere göre daha avantajlı olup komşu olan dişlere zarar vermemektedir. İmplant fiyatları hakkında bilgi sahibi olmak ve bütçenize en uygun olan implantı seçmeniz için HizmetJet bünyesinde bulunan diş klinikleri ve diş hekimleri ile iletişime geçebilirsiniz. HizmetJet, bütçenize uygun olan implant materyalinin yerleştirilmesi işlemini almanıza yardımcı olurken aynı zamanda implant fiyatları hakkında bilgi almanıza da olanak tanır.

İmplant Nedir?

Diş implantı, kaybedilen dişlerin yerine konulması için çene kemiğine yerleştirilen yapay bir diş köküdür. İmplantlar titanyumdan yapılan vida şeklinde ürünlerdir ve çene kemiğine yerleştirilerek diş protezinin sabitlenmesini sağlar. Diş çürükleri, travmalar, kanal tedavisi ile kurtarılamayan dişlerin çekilmesinin ardından diş kökü boş kalmaktadır. Boş kalan diş kökü, zamanla çiğneme fonksiyonunu ve diğer dişleri etkiler. İmplantlar vida şekline sahip olan ve diş köklerine yerleştirilen zararsız ürünlerdir. İmplant diş köküne yerleştirildikten sonra diş eti ve diş şekline uygun olarak tasarlanan kron, zirkonyum gibi maddelerden üretilen dişler yerleştirilir. Bu süreç hem estetik hem de fonksiyonel açıdan doğal dişlere en yakın çözümdür. 

İmplant Hangi Durumlarda Yapılır?

Diş implantları, çeşitli durumlarda tercih edilen uzun ömürlü kullanım sağlayan bir diş tedavisi yöntemidir. Dişlerin çürümesi, kanal tedavisi ile dişlerin kurtulamaması, diş kırıkları gibi durumlarda kaybedilen dişler estetik ve işlevsellik açısından sorun yaratabilir. Eksik dişler nedeniyle oluşan çiğneme bozuklukları sindirim sistemini zorlayabilir ve eksik dişlerin yaratmış olduğu boşluklar diğer dişlerin uzamasına neden olabilir. İmplantlar, eksik olan dişlerin yerine konularak çiğneme ve konuşma işlevlerinin geri kazandırılmasını sağlar. Aşırı çürüme gerçekleşmiş ve hasar görmüş olan dişlerin çekiminin ardından titanyumdan üretilen vida şeklindeki implantlar diş köküne yerleştirilerek dişlerin yerini doldurur. Bunların haricinde çene kemiğinde yaşanan kayıplar da implant yerleştirme işlemi yapılmadan önce kemik tozu ya da kemik grefti uygulaması yapılır. Böylece implant işlemi kemik kayı olan bölgelerde başarı sonuçlar elde edilmesini sağlar. 

İmplant Nasıl Yapılır?

Diş implantı işlemi birkaç aşamadan oluşur. İlk adım diş hekiminize muayene olarak çene kemiğinin ve ağız sağlığının değerlendirilmesidir. Diş hekimi tarafından panoramik röntgen ya da dental tomografi ile çene yapısı incelenir ve eksik dişler belirlenir. İmplantın doğru bir şekilde yerleştirilmesi için bir plan oluşturulur. Lokal anestezi ile implant vidaları çene kemiğine yerleştirilir bu işlem kısa süreli bir işlem olup diş hekiminin uzmanlığına göre 1-2 saat sürebilmektedir. 

İmplantın çene kemiği ile kaynaşması için 3 ile 6 ay arasında bir süre gereklidir. Bu sürede, implant kemik ile birleşerek sağlam bir temel oluşturur. Bu dönemde geçici olarak diş hekiminin önerisi ile geçici diş protezleri kullanılabilir. İmplantın kemik ile kaynaşma ve uyum süreci tamamlandığında ise diş hekimi, implantın üzerine estetik ve fonksiyonel olarak uygun diş kronları yerleştirir. Kronlar, kişiye özel olarak üretilir ve implant üzerine diş hekimi tarafından sabitlenir. 

İmplant Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Diş implantı uygulamasının tamamlanmasının ardından başarılı bir iyileşme ve kemik ile kaynaşma süreci için bazı konulara dikkat edilmesi gerekir. İmplant sonrasında ağız içi hijyene dikkat etmek, oluşabilecek enfeksiyon riskini azaltarak iyileşme sürecini hızlandırır. Dişlerin düzenli olarak fırçalanması, diş ipi kullanılması ve diş hekiminin önerisi üzerine kullanılan gargaralar önemlidir. Böylece implantın etrafında bakteriyel plak oluşumu engellenir. İmplant sonrasında hafif düzeyde ağrı ya da rahatsızlık hissiyatının olması normaldir ve geçicidir. Fakat bu durumun uzun sürmesi halinde, implantın yapıldığı yerdeki diş etinin şişmesi gibi durumların yaşanmasında diş hekiminize görünmeniz önerilir. 

İmplant Fiyatları 2025

Diş implantı fiyatları, kullanılan malzemenin kalitesine, uygulama yöntemine, diş hekiminin uzmanlığına ve diş kliniğinin bulunduğu konuma göre değişiklik gösterebilir. Tek diş için yapılan implantlar daha uygun fiyatlı olabilirken birden fazla diş için yapılan implantların maliyetleri daha yüksek olabilmektedir. Bunların haricinde implant yapılırken kemik tozu ya da grefti kullanılması implant maliyetini etkileyen faktörlerdir. İmplantın kalitesi, materyali gibi unsurlar ve implantın üzerine konulacak olan kronun materyali ve tasarımı da implant fiyatlarını etkileyen faktörler arasındadır. Diş implantları, eksik olan dişleri yerine konulmasında etkili ve uzun ömürlü bir çözümdür. 2025 yılında implant fiyatlarına HizmetJet bünyesinde bulunan diş hekimleri ve diş klinikleri sayesinde kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. HizmetJet platformunda bulunan diş klinikleri ve diş hekimleri sayesinde implant fiyatları hakkında çeşitli kliniklerden bilgi alarak fiyat araştırması yapabilir, bütçenize uygun olan implant işlemine ulaşabilirsiniz.



Ana Sayfa Nasıl Çalışır? Hizmet Ara Hizmet Ver İletişim