Kuaför sektöründe 2024 yılına ait güncel fiyatlara aşağıdaki tablodan detaylı şekilde ulaşabilirsiniz.
Görüntülenme Sayısı 830
Saçın şekillendirilmesi, boyanmasını, kesimini ve bakımını yapan aynı zamanda müşterilerine kişisel bakım ve cilt bakımı gibi güzellik hizmetlerini sağlayan işletmelere kuaför denir. Kuaförler, kadın ve erkeklerin beraber olduğu salonlarda ya da kadın ve erkek ayrı salonlarda hizmet verebilmektedir. Kuaförler, müşterilerinin saç kesimi, saç boyama, saç bakım, keratin bakımı, fön, maşa işlemlerini yapar. Kuaför salonları aynı zamanda müşterilerine manikür, pedikür, kalıcı oje, kalıcı makyaj, gelin makyajı gibi hizmetler sunar.
Birçok kadının kişisel bakım için tercih ettiği kuaför salonları ihtiyaca yönelik hizmet sunmaktadır. Kuaförler ne iş yapar sorusunun yanıtı ise; saç kesimi, saç bakımı, saç boyama, saç şekillendirme, perma, keratin bakımı, manikür, pedikür, kalıcı oje, protez tırnak, kalıcı makyaj, ağda, epilasyon, kaş şekillendirme, fön, gelin makyajıdır. Bu ve bunun gibi birçok hizmet kuaför salonlarında, kuaförler tarafından verilen hizmetlerdir.
Kuaför olmak için, öncelikle kuaförlük alanında eğitim almak gerekmektedir. Kuaförlük mesleği yapıp, kuaför salonu açmak için MEB onaylı meslek edindirme kurslarından ya da halk eğitim merkezleri tarafından verilen kuaförlük eğitimine katılarak, sertifika alınıp kuaförlük mesleği icra edilebilmektedir. Ayrıca meslek liselerinin Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanında eğitim alanlar da kuaförlük yapabilmektedir. Kuaförlük kursları, eğitimin alındığı kuruma göre değişiklik göstererek ortalama 12 - 16 ay sürmektedir. Kuaförlük kursuna giderek eğitim alan kişiler kalfa olarak mezun olurlar, kuaför salonu açmak için ustalık belgesinin alınması gerekmektedir. Ustalık belgesi; MEB’e bağlı olan ustalık eğitim kurslarına giderek alındığı gibi kuaförlük temel eğitimini aldıktan sonra ustalık sınavına girip başarılı olan kişiler de ustalık belgesi alarak kuaför salonu açabilmektedir.
Kuaförlük mesleği, müşteri memnuniyetinin önemli olduğu bir meslek grubudur. Kuaförlük eğitimi alan kadın ya da erkek kuaföründe çalışanlar, öğrenilen mesleki bilgiler sayesinde müşterilerinin isteklerini karşılayarak sorumluluklarını yerine getirir. Kuaför görev ve sorumlulukları şunlardır:
Kişisel bakım, saç bakımı, saç kesimi gibi birçok kişi tarafından tercih edilen kuaför salonlarının seçilirken dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar bulunmaktadır. Kuaför salonu seçerken; kuaförlük eğitimi almış ve kuaförlük belgesi alan kişilerin çalışıyor olmasına, hijyen kurallarına dikkat edilerek her müşteriden sonra tırnak makası, törpü, tarak, cımbız, saç makası, saç havlusu gibi ürünlerin sterilize edilmesine, kullanılan şampuanların ve saç boyalarının ağır kimyasal içermeyen güvenilir markalar olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir.
Saç kesimi, saç bakımı, keratin bakım, manikür, pedikür, kalıcı oje, kalıcı makyaj gibi hizmetler sağlayan kuaför salonları, kuaförlük eğitimi almış ve kuaför belgesi almaya hak kazanmış kişiler tarafından verilmesi gereken hizmet türlerdir. Kuaförlük hizmeti verenlerin ve kuaför hizmeti alacakların dikkat etmesi gereken en önemli unsur hijyen kurallardır. Birçok insan tarafın tercih edilen kuaför salonlarının hijyen kurallarına uymaması insan sağlığına tehdit unsuru oluşturur. Birçok kişi saç kesimi, saç şekillendirme, manikür, pedikür, kalıcı oje gibi hizmetlerin evine en yakın kuaför salonlarında olmasını arzu eder ve zaman kaybı yaşamak istemez. HizmetJet aracılığı ile hizmet veren evinize en yakın kuaförü bulabilir ve iletişime geçerek dilerseniz kuaförlük hizmetinizi evinize çağırabilirsiniz.
Saç kesimi, saç şekillendirme, fön, maşa, saç boyama, kalıcı makyaj, kalıcı oje gibi birçok hizmeti veren kuaförlerin ve kuaför salonlarının haftada en az 1 gün kapalı olması gerekmektedir. Ticaret Bakanlığı tarafından belirtilen kuaför, kuaför salonları, güzellik salonlarının haftada en az 1 gün kapalı olması uygulaması zorunlu hale gelerek birçok kuaför tarafından uygulanmaktadır. Kuaförlerin hangi gün kapalı olacağı birçok kuaför salonuna göre değişiklik göstermektedir. Genellikle hafta sonu yoğun olduğu için birçok kuaför ve kuaför salonu hafta içi en az 1 gün kapalıdır.
Kuaför ve berber arasındaki farklar, hizmet vermiş oldukları müşteri kitlesi, sunmuş oldukları hizmet ve eğitimleri gibi çeşitli alanlardadır. Kuaför ve berber arasındaki başlıca farklar şunlardır:
Kuaförlük hizmetleri, kuaförlük eğitimi alan ve kuaför belgesi almaya hak kazanan kişiler tarafından yapılması gereken bir meslektir. Kuaför fiyatları; saç kesimi, saç boyama, saç şekillendirme, kalıcı oje, kalıcı makyaj, fön, maşa, manikür, pedikür gibi verilen hizmetlere göre değişmektedir. Kuaför fiyatlarını etkileyen diğer bir unsur ise kuaförün bulunduğu il, ilçe, kullanılan ürünlerin kalitesi gibi faktörlerdir. Kuaför fiyatlarından ortalama olarak bahsedersek, kuaförde saç kesim fiyatı 250 TL ile 650 TL arasında, saç boyama fiyatı 600 TL ile 1750 TL arasında, saç şekillendirme fön fiyatı 200 TL ile 450 TL arasında, manikür işlem fiyatı 300 TL ile 700 TL arasında, kalıcı oje işlem fiyatı 550 TL ile 2000 TL arasında değişiklik göstermektedir.