Hizmet Ara
1 10

Motorsiklet Tamircisi

Firma kayıt işleminizi gerçekleştirin, firmanız bu sayfada ücretsiz olarak görüntülensin. Firma Kayıt

Görüntülenme Sayısı 151

Motosiklet Tamircisi Nedir?

Motosiklet tamircisi, motosikletlerin bakımını ve onarımını yapan kişiye denir. Motosiklet tamircisi; mekanik, elektrik ve diğer teknik sorunları teşhis ederek oluşan sorunları çözüp tamir ederler. Motosiklet tamircisi; motor, motor yardımcı sistemlerini, güç aktarma organlarını, motosiklet tekerleklerini, elektrikli sistemlerini, fren ayarlarının bakım ve onarımını yapan kişilerdir. 

Motosiklet Tamircisi Ne İş Yapar?

Motosiklet tamircisi, motosikletlerde oluşan mekanik, teknik ya da elektriksel arızaları tespit ederek onarımını ve bakımını yapan kişilerdir. Motosiklete, düzenli bakım işlemlerini yaparak; yağ değişimi, filtre değişimi gibi işlemleri gerçekleştirir. Motosiklet tamircisi, arızalı olan parçaları onararak gerekli durumlarda değiştirir ve motor, süspansiyon, fren sistemlerini kontrol ederek gerekli bakımlarını yapar. Motosiklet için gerekli olan bakımlarının yapılmasının ardından motosikleti test ederek sürüş güvenliğini ve performansını kontrol eder. Motosiklet tamircisi, müşterilerine motosikletin durumu hakkında bilgi verir ve gerekli durumlarda onarım işlemleri için tavsiyeler sunar. 

Nasıl Motosiklet Tamircisi Olunur?

Motosiklet tamircisi olmak için meslek liseleri ya da meslek edindirme kursları ile motosiklet tamiri hakkında eğitim alınır. Motosiklet eğitimi aldıktan sonra çeşitli yerlerde çıraklık yaparak deneyim ve tecrübe kazanmak motosiklet tamirciliği için önemli bir unsurdur. Teknolojinin gelişmesi ile beraber motosiklet sektörü de gelişmektedir. Günümüzde elektrikli motosiklet kullanan sayısı hızla artmaktadır. Bu nedenle motosiklet tamircisi olarak güncel kalmak ve kendini geliştirmek oldukça önemlidir. Motosiklet tamircisi olmak için, gerekli olan teknik bilgileri edinmek, el becerisi kazanmak ve motosiklet tamiri alanında deneyim kazanarak mekanik beceriler geliştirmek gerekir. 

Motosiklet Çeşitleri Nelerdir?

Motosikletler, otomobillere göre ekonomik olması ve kullanım rahatlığıyla birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Motosikletlerin birçok çeşidi bulunmaktadır. Bunlar:

  • Süpersport Motosiklet
  • Cruiser - Chopper Motosiklet
  • Touring Motosiklet
  • Enduro Motosiklet
  • Scooter Motosiklet
  • Naked Motosiklet
  • Cross Motosiklet
  • Elektrikli Motosiklet

Motosiklet Modelleri ve Özellikleri Nelerdir?

Motosikletler, otomobillere göre ekonomik olması ve kullanım rahatlığıyla birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Ulaşım ya da gezme amacı ile kullanılan motosikletlerin birçok çeşidi ve modeli bulunmaktadır. Şehir içi ulaşımdan ya da engebeli arazilerde kullanılabilecek çeşitli motosikletler bulunmaktadır. Motosiklet çeşitleri ve özellikleri şunlardır:

  • Süpersport Motosiklet: Hızlanma kabiliyeti yüksek olan motosikletlerdir. Bir anda yüksek hızlara ulaşabilen süpersport motosikletlerin fren sistemleri diğer motosikletlere göre oldukça gelişmiştir. Pist yarışlarında kullanılmak üzere üretilen süpersport motosikletlerin motor hacimleri küçültülerek şehir içi kullanıma uygun hale getirilmiştir.
  • Cruiser - Chopper Motosiklet: Klasik görünüme sahip olan çift motorlu motosiklet çeşididir. Oturma koltuğu oldukça konforlu olan cruiser - chopper motosikletlerin yakıt tüketiminin yüksek olması sebebi ile çok tercih edilmemektedir. Cruiser - Chopper motosikletlerin yere yakın modeller olması sebebi ile arazi kullanımına uygun değildir. Ayrıca chopper motosikletlerin manevra kabiliyeti düşüktür.  
  • Touring Motosiklet: Uzun mesafe yolculuklarına uygun olan touring motosikletler oldukça konforludur. Yük taşımaya uygun olması ve bakım maliyetlerinin az olması sebebi ile sıkça tercih edilir. Yeni motosiklet kullanacak olanlara önerilmeyen bir motosiklet çeşididir. 
  • Enduro Motosiklet: Her türlü kullanım koşuluna uygun olan enduro motosikletler her alanda kullanıma uygundur. Şehir içi, şehir dışı, arazi, yolculu ya da yüklü olarak birçok koşula uygun ve konforlu olarak tasarlanan enduro motosikletlerin maliyetleri düşüktür. Enduro motosikletler çoğunlukla arazide tercih edilse de bakımlarının kolay olması sebebiyle tercih edilmektedir. 
  • Scooter Motosiklet: Günümüzde en yaygın olan ve şehir içi kullanıma en uygun olan motosiklet modeli scooter motosikletlerdir. Scooterların gücü düşüktür fakat hızlı manevra kabiliyeti ile trafikte kullanıma uygundur. Scooterlar otomatik vites olduğu için sadece gaz ve fren bulunur. Scooterların yakıt tüketiminin düşük olması ve bakım maliyetlerinin az olması sebebiyle sıkça tercih edilir. 
  • Naked Motosiklet: Tüm motosiklet modelleri içerisinde en fazla tercih edilen modeldir. Birçok kişinin bütçesine uygun olan naked motosikletler, yüksek manevra kabiliyeti ve yüksek performans sebebiyle tercih edilmektedir. Naked motosikletler yakıt tüketimi konusunda maliyetli motosikletlerdir. Naked motosiklet denmesinin sebebi ise grenaj bulundurmamasıdır bu nedenle kaza durumunda bakım masrafları daha azdır. 
  • Cross Motosiklet: Hobi olarak motosiklet kullananların tercih ettiği cross motosiklet modelleri ulaşım için tercih edilmemektedir. Arazide yolculuk yapmak için üretilmiş olan cross motosiklet modellerinin sade ve hafif bir yapısı bulunmaktadır. Ayna, gösterge, sinyal ve far olmadığı için şehir içinde kullanılması uygun değildir. 
  • Elektrikli Motosiklet: Doğa dostu olan elektrikli motosikletler yakıt maliyetlerinin yüksek olması sebebiyle sıkça tercih edilmektedir. Kullanım kolaylığı yüksek olan elektrikli motosikletler uzun şarj ömrüne sahiptir. 

Motosiklet Ekipmanları Nelerdir?

Motosiklet ekipmanları, yolculuk sırasında koruma sağlayan ürünlerdir. Motosiklet ekipmanları, olası bir kaza durumunda hayati organların korunmasına dikkat edilerek özel olarak üretilmektedir. Motosiklet ekipmanları şunlardır: Kask, eldiven, mont ya da pantolon gibi koruyucu darbeye ve sürtünmeye dayanıklı giysiler, ayakları ve bilekleri koruyan özel motosiklet botları, dizlik ve dirseklik motosiklet ekipmanları olarak sayılabilir ve her motosiklet sürüşünden önce kullanılması önemlidir. 

Motosiklet Tamiri Nasıl Yapılır?

Motosiklet tamiri, hassas bir bakım gerekmektedir. Motosikletlerin tamirinin doğru ve uzman motor ustaları tarafından yapılması ile sürücü güvenliği sağlanarak motosikletin ömrü uzamaktadır. Motosiklet tamiri yapılırken akü bakımının, fren bakımının, amortisör bakımının, tel jantların bakımının, hava filtresi ve radyatör bakımının, egzoz bakımının düzenli olarak yapılması gerekmektedir.

Motosiklet Tamiri Fiyatları

Motosikletler ulaşım, seyahat ve hobi amaçlı birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Motosikletler birçok marka ve modelde bulunmaktadır. Motosikletlerde oluşan kazalarda veya bakım yapılmaması nedeniyle bazı arızalar meydana gelmektedir. Motosiklet arızalarında birçok kişi motosiklet tamircisi arayışına girmektedir. Motosikletinizi tamir ettirmek istiyorsanız ve motosiklet arayışındaysanız HizmetJet’te size uygun olan motosiklet tamircisi ile iletişime geçebilirsiniz. Motosiklet tamir fiyatları, motosikletin markasın ve modeline göre değişiklik göstererek 250 TL ile 2500 TL arasında değişiklik gösterebilmektedir. 

Ana Sayfa Nasıl Çalışır? Hizmet Ara Hizmet Ver İletişim